A cukrot elkeverjük az élesztővel és a víz felével és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy tejföl sűrűségű legyen. Kb. 10 perc alatt felfuttatjuk
Ezután hozzáadjuk a maradék lisztet, vizet, az olajat, a tojásokat, és a sót.
Addig dagasztjuk a tésztát, amíg sima nem lesz és elválik az edény falától.
Langyos helyen letakarva 30 perc alatt duplájára kelesztjük.
Ezután lisztezett felületre borítjuk, megfelezzük a tésztát, majd mindegyiket 4-4 egyenlő részre osztjuk.
Az egyes részeket picit ellapítjuk, rászórjuk a vörösáfonyát, majd hengerformájúra alakítjuk
A két kalácsot összefonjuk, majd 30 percig pihentetjuük
Tetejüket felvert tojással megkenjük, majd cukrot, vagy szezámmagot szórunk rá
180 fogka előmelegített sütúben kb. 40 perc alatt sűlnek meg