Barhesz (édesen)

Barhesz (édesen)

Az alap barheszt kicsit több cukorral és némi áfonyával készítjük el
Étel besorolása Pékáru
Nemzet Héber
Kulcsszó édesség, kalács
Előkészítés ideje 20 minutes
Főzési idő 40 minutes
Kelesztés 1 hour
Totál idő 2 hours

Hozzávalók

  • 600 g liszt
  • 25 g élesztő
  • 75 g cukor
  • 1 dl olaj
  • 2 db tojás
  • 1 tk
  • 1 ek szezámmag, vagy cukor a tetejére
  • 2 ek vörösáfonya
  • 2,5 dl víz

Elkészítés

  • A cukrot elkeverjük az élesztővel és a víz felével és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy tejföl sűrűségű legyen. Kb. 10 perc alatt felfuttatjuk
  •  Ezután hozzáadjuk a maradék lisztet, vizet, az olajat, a tojásokat, és a sót. 
  • Addig dagasztjuk a tésztát, amíg sima nem lesz és elválik az edény falától.
  • Langyos helyen letakarva 30 perc alatt duplájára kelesztjük.
  • Ezután lisztezett felületre borítjuk, megfelezzük a tésztát, majd mindegyiket 4-4 egyenlő részre osztjuk.
  • Az egyes részeket picit ellapítjuk, rászórjuk a vörösáfonyát, majd hengerformájúra alakítjuk
  • A két kalácsot összefonjuk, majd 30 percig pihentetjuük
  • Tetejüket felvert tojással megkenjük, majd cukrot, vagy szezámmagot szórunk rá
  • 180 fogka előmelegített sütúben kb. 40 perc alatt sűlnek meg

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük