Zsúrkenyér
Előkészítés ideje 15 minutes
Főzési idő 30 minutes
Kelesztés 50 minutes
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 1,5 tk só
- 2 tk cukor
- 2 dkg vaj
- 3 dl tej
- 20 g élesztő
Elkészítés
- Élesztőt kevés langyos tejbe morzsoltam majd cukrot és lisztet hozzátéve felfuttattam. A liszthez adtam a felfutott élesztőt a többi hozzávalót a vajat olvasztott állapotában és bedagasztottam a tésztát. Letakarva hagytam hogy duplájára megnőjön. Enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam majd kicsit átgyúrtam megformáztam és sütőpapírral bélelt kenyérsütő tepsimbe tettem ahol még letakarva pihent 40'. Előmelegítettem a sütőt /tepsi alatti polcra edénybe vizet tettem /, a tészta tetejét bevágtam pár helyen majd vízzel átkentem és sütőbe tettem ahol 200 fokon 45' sütöttem.