Zsúrkenyér

Zsúrkenyér

Étel besorolása Pékáru
Nemzet Nemzetközi
Kulcsszó zsúr
Előkészítés ideje 15 minutes
Főzési idő 30 minutes
Kelesztés 50 minutes

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1,5 tk
  • 2 tk cukor
  • 2 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 20 g élesztő

Elkészítés

  • Élesztőt kevés langyos tejbe morzsoltam majd cukrot és lisztet hozzátéve felfuttattam. A liszthez adtam a  felfutott élesztőt a többi hozzávalót a vajat olvasztott állapotában és  bedagasztottam a tésztát. Letakarva hagytam hogy duplájára megnőjön. Enyhén lisztes  gyúrótáblára borítottam  majd kicsit átgyúrtam  megformáztam és sütőpapírral bélelt kenyérsütő tepsimbe tettem  ahol még  letakarva pihent 40'. Előmelegítettem a sütőt /tepsi alatti polcra edénybe vizet tettem /, a tészta tetejét  bevágtam pár helyen majd vízzel átkentem  és  sütőbe tettem  ahol 200 fokon 45' sütöttem.