Bécsi tojásos cipó

Bécsi tojásos cipó

Étel besorolása Pékáru
Nemzet Ausztria
Kulcsszó cipó, tojás
Előkészítés ideje 25 minutes
Főzési idő 20 minutes
Kelesztés 6 hours
Totál idő 6 hours 45 minutes

Hozzávalók

  • 0,5 kg Liszt
  • 15 g élesztő
  • 2 dl víz
  • 0,25 dl tej
  • 1,25 dkg
  • 10 dkg vaj
  • 20 g cukor
  • 1 db tojás

Elkészítés

  • Az összes hozzávalót elkeverjük, 20 percig dagasztjuk.
  • Letakarjuk, hűvös helyen (8-10 fok) 6 órán át kelesztjük
  • 8 darabra osztjuk kis köröket készítünk, a közepükön egy nagy mélyedéssel
  • még 30 percig kelesztjük szobahőmérsékleten
  • 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tészta elnyeri a végleges méretét
  • Ekkor kivesszük és minden darabjába egy egy tojást ütünk, vagy mozarella sonka variációt rakunk, akár spenótot is elbír. Visszarakjuk, pirulásig sütjük