Bécsi tojásos cipó
Hozzávalók
- 0,5 kg Liszt
- 15 g élesztő
- 2 dl víz
- 0,25 dl tej
- 1,25 dkg só
- 10 dkg vaj
- 20 g cukor
- 1 db tojás
Elkészítés
- Az összes hozzávalót elkeverjük, 20 percig dagasztjuk.
- Letakarjuk, hűvös helyen (8-10 fok) 6 órán át kelesztjük
- 8 darabra osztjuk kis köröket készítünk, a közepükön egy nagy mélyedéssel
- még 30 percig kelesztjük szobahőmérsékleten
- 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tészta elnyeri a végleges méretét
- Ekkor kivesszük és minden darabjába egy egy tojást ütünk, vagy mozarella sonka variációt rakunk, akár spenótot is elbír. Visszarakjuk, pirulásig sütjük