Skip to content
Kaják
Halász receptjei
Search
Search
Kategóriák
Nemzetek
Cimkék
Hozzávalók
Home
Pékáru
Medvehagymás cipó
Falatkák
Pékáru
Medvehagymás cipó
2020.04.09.
Halász Sándor
Jump to Recipe
Print Recipe
Print
Pin
Medehagymás cipó
Étel besorolása
Pékáru
Nemzet
Nemzetközi
Kulcsszó
cipó, medvehagyma, zsemle
Előkészítés ideje
10
minutes
Főzési idő
30
minutes
Kelesztés
1
hour
Totál idő
1
hour
40
minutes
Hozzávalók
50
dkg
liszt
2
dl
tej
1
dl
víz
5
ek
olaj
(az 5-ből egyet lehet tökmagolajjal helyettesíteni)
1
tk
só
0,5
tk
cukor
7
g
szárított élesztő
vagy 25 g élesztő
5
dkg
medvehagyma
apróra vágva
Elkészítés
keverjünk össze mindent (Rendes élesztő esetén futtassuk fel az élesztőt)
dagasszuk 10 percig
kelesszük 1 órát
formázzunk meg 10 kis bucit
sütőpapírra téve kelesszük még 20 percet
süssük meg 30 alatt 200 C fokon, vagy légkeverésesben 160 fokon
Megjegyzés
https://www.nosalty.hu/recept/medvehagymas-buci
Bejegyzés navigáció
Bécsi tojásos cipó
Rozmaringos kacsacomb