Medvehagymás cipó

Medehagymás cipó

Étel besorolása Pékáru
Nemzet Nemzetközi
Kulcsszó cipó, medvehagyma, zsemle
Előkészítés ideje 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Kelesztés 1 hour
Totál idő 1 hour 40 minutes

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 dl víz
  • 5 ek olaj (az 5-ből egyet lehet tökmagolajjal helyettesíteni)
  • 1 tk
  • 0,5 tk cukor
  • 7 g szárított élesztő vagy 25 g élesztő
  • 5 dkg medvehagyma apróra vágva

Elkészítés

  • keverjünk össze mindent (Rendes élesztő esetén futtassuk fel az élesztőt)
  • dagasszuk 10 percig
  • kelesszük 1 órát
  • formázzunk meg 10 kis bucit
  • sütőpapírra téve kelesszük még 20 percet
  • süssük meg 30 alatt 200 C fokon, vagy légkeverésesben 160 fokon