Rozmaringos kacsacomb

Rozmaringos kacsacomb pároltkáposztával

Étel besorolása Húsétel
Nemzet Nemzetközi
Kulcsszó kacsa, rozmaring

Hozzávalók

  • 4 db kacsacomb
  • rozmaring, bors, só, olaj
  • 0,75 db vörösképoszta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek cukor
  • 2 ek olaj
  • só, bors, őrölt kömény
  • 2-3 ek ecet

Elkészítés

  • Enyhén besózzuk a húst, kicsit beirdaljuk a bőrét, majd néhány szál rozmaringgal behelyezzük a sütőbe. Kb. egy óra alatt készen is van. Rösztivel és borsmártással tálalva.

Párolt káposzta

  • forró olajon dinszteljük meg a hagymát, adjuk hozzá a cukrot, karamellizáljuk, majd a képosztát, sót, fűszereket. A vége felé az ecettel beállítjuk az ízét.