Tejszínes medvehagymás spagetti
Előkészítés ideje 10 minutes
Főzési idő 20 minutes
Hozzávalók
- 1 csokor medvehagyma
- 1 db vöröshagyma
- 15 dkg feketeerdei sonka
- 2 dl tejszín
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 0.5 csomag spagetti
- 1 evőkanál olívaolaj
- 5 dkg sajt
Elkészítés
- A tésztát sós vízben megfőzzük. A vöröshagymát felkockázzuk és olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott sonkát, picit megpirítjuk. Pár per elteltével mehet bele az apróra vágott medvehagyma, majd 5 perc pirítás után felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a sajtot és összerottyantjuk. Kb 5-8 perc elteltével, ha kellőképp besűrűsödött, lehúzzuk a tűzról. Reszelt sajttal tálaljuk.