Csülkös körömpörkölt

Csülkös körömpörkölt cserépedényben

Étel besorolása Húsétel
Nemzet Magyar
Kulcsszó cserép, csülök, kemence, köröm
Előkészítés ideje 20 minutes
Főzési idő 3 hours

Hozzávalók

  • 2 kg köröm
  • 60 dkg csülök filézett
  • 4 db vöröshagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • 1 db paprika
  • 2 ek gulyáskrém saját készítésű
  • 0,25 db paradicsom

Elkészítés

  • Az apróra vágott vöröshagymát forró zsírban megfonnyasztjuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát, és a gulyáskrémet
  • A beáztatott cserépedény aljára öntjük a hagymás löttyöt, rárétegezzük a paprikát, pici erőset is, a paradicsomot, a besózott köröm daraborak, makd a tetejére a felkockázott csülköt.
  • Meghinjük frissen őrölt borssal, felöntjük egy kevés vízzel.
  • sütőbe/kemevébe helyezzük, ahol 3-4 órát tartjuk kb 150-160 fokon.
  • Tálaljuk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük