Csülkös körömpörkölt cserépedényben
Hozzávalók
- 2 kg köröm
- 60 dkg csülök filézett
- 4 db vöröshagyma
- pirospaprika
- bors
- 1 db paprika
- 2 ek gulyáskrém saját készítésű
- 0,25 db paradicsom
Elkészítés
- Az apróra vágott vöröshagymát forró zsírban megfonnyasztjuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát, és a gulyáskrémet
- A beáztatott cserépedény aljára öntjük a hagymás löttyöt, rárétegezzük a paprikát, pici erőset is, a paradicsomot, a besózott köröm daraborak, makd a tetejére a felkockázott csülköt.
- Meghinjük frissen őrölt borssal, felöntjük egy kevés vízzel.
- sütőbe/kemevébe helyezzük, ahol 3-4 órát tartjuk kb 150-160 fokon.
- Tálaljuk